Over the broad Atlantic


"Doyle & Andersson tar med publiken på en oförglömlig resa över haven när dom presenterar en fängslande musikalisk odyssé genom irländsk emigration"


Doyle & Anderssons tar publiken med på en resa till havs och utforskar den rika historien om irländsk emigration. Duon kommer att framföra låtar och dela berättelser om irländarna som lämnade sitt hemland på jakt efter ett bättre liv, och de kamper och triumfer de mötte i sitt nya land. Genom att visa upp utvecklingen av irländsk musik när den anpassades och förändrades över Atlanten, skapas en fängslande upplevelse för publiken. Resan till Amerika för många irländare innebar en chans att undfly fattigdom och orättvisor och börja ett nytt liv. Trots de utmaningar de ställdes inför – diskriminering och fördomar inkluderat – visade deras motståndskraft och beslutsamhet vägen till ett annat liv i det nya hemlandet.

 

Doyle & Anderssons konsertkoncept erbjuder en annorlunda inblick i människors liv i denna viktiga period i historien, såväl som musiken som ackompanjerat den. Från hemsökande eller humoristiska ballader till medryckande jigs & reels, duons repertoar kommer att erbjuda ett slående utbud av musikstilar, som har formats av irländarnas erfarenheter i eller på väg till ett nytt land. Deras framträdande kommer att vara en hyllning till musikens betydelse och läkande kraft för dem som lämnade sitt hemland på jakt efter ett bättre liv. 

 

Doyle och Andersson’s dynamiska och mycket uttrycksfulla inställning till traditionell musik, i kombination med deras samtida energi, kommer att ta publiken på en musikalisk resa som de inte komma glömma i första taget.